Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

8ο Φεστιβάλ Photometria, εγγύτητα παρά την απόσταση

Φωτογράφοι από όλες τις γωνιές του κόσμου θα παρουσιάσουν φέτος τη δουλειά τους στο 8ο Φεστιβάλ Photometria, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 12 Ιουνίου στα Γιάννενα, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. “Home” είναι ο τίτλος και η θεματική της 8ης κατά σειρά διοργάνωσης, αποδεικνύοντας πως ακόμα κι αν οι φωτογράφοι προέρχονται από έντεκα χώρες (Σουηδία, Καναδάς, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ουαλία, Βραζιλία, Ελλάδα, Ουκρανία, Αλβανία, Ισπανία), αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για τη σύνθεση μιας άρτιας παρουσίασης, παρά τις γεωγραφικές και πολιτισμικές αποστάσεις, και παρά του ότι το «σπίτι» έχει διαφορετική έννοια για τον καθένα. Το φετινό φεστιβάλ απαρτίζουν εφτά φωτογραφικές ομάδες, 22 συνολικά εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, διαγωνισμοί, έκθεση φωτογραφικών βιβλίων και ένα διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Με Καμπανέλλη και Ίψεν συνεχίζονται οι παραστάσεις στο «Καμπέρειο»

Με Καμπανέλλη και Ίψεν συνεχίζονται οι παραστάσεις στο «Καμπέρειο».Οι παραστάσεις που πραγματοποιούνται με τη φιλοξενία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, κλείνοντας τον φετινό χειμώνα με ένα πλήθος έργων που παρουσιάστηκαν είτε στο πλαίσιο του χειμερινού φεστιβάλ, είτε ως φιλοξενία. Σειρά αυτή την εβδομάδα με δύο θεατρικές παραγωγές που θα παιχθούν στο θέατρο «Καμπέρειο». Η αρχή  έγινε από το «Θέατρο η Ζωή μου» που χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή το βράδυ θα παρουσιάσει την κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Επικήδειος» με συντελεστές: Σκηνοθεσία: Τατιάνα Σκανάτοβιτς, Φωτισμοί - Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Σαγρής, Promo video: Andy Dhima, Μακιγιάζ: Μάρω Παπαδημητρίου. Ερμηνεύει ο Μιχαήλ Δουκάκης .

Συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη Μάνο Χατζηδάκι

Το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων « Επιφάνειος Σχολή» τηρώντας μια χρόνια παράδοση, που θέλει τους μαθητές του και τους καθηγητές του να μην περιορίζονται μόνο στο εκπαιδευτικό τους έργο, αλλά να αξιοποιούν τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους, διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι. Οι μαθητές θα ερμηνεύσουν γνωστά και λιγότερα γνωστά τραγούδια από το πλούσιο δισκογραφικό έργο του συνθέτη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 8:15 μ.μ. Παράλληλα, στην είσοδο του Π.Κ.Δ.Ι. θα εκτίθενται καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών του Σχολείου.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«DUO για βιολί και κιθάρα» από την ΕΗΜ

Ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί) και ο Αλέξης Μπάγιας (κιθάρα), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα «DUO για βιολί και κιθάρα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα Κ. Κάτσαρη του μεγάρου ΕΗΜ, σε μια ελεύθερη για το κοινό εκδήλωση. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους δύο καλλιτέχνες να παίζουν Locatelli, Paganini, Sor, Call και Piazzolla.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

«Τρεις γενιές Ζωγραφικής-Χαρακτικής» εγκαινιάστηκαν με επιτυχία

Με την παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων και πλήθους συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τρεις γενιές Ζωγραφικής-Χαρακτικής», η οποία είναι αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ιερά Πόλις Μεσολογγίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων Δημήτρης Γιωτίτσας και ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Μεσολογγίου Χρήστος Μοσχανδρέου.Ο Αντιδήμαρχος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πινακοθηκών και τη συμβολή τους στην αποκέντρωση πολιτιστικών δράσεων.   

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Κουρέτα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι Εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το βιβλίο του Καθηγητή στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, με θέμα: «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Ζώντας στην Ελλάδα της κρίσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Δημήτρης Χατζής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο συγγραφέας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιβλιοπαρουσίαση του Τάσου Δ. Βασιλείου: "Όσα φέρνει ο Καλαμάς"

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και ώρα 8 μ.μ., στον, Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο του Τάσου Δ. Βασιλείου, "Όσα φέρνει ο Καλαμάς". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βαγγέλης Αθανασίου, εκδότης της εφημερίδας «Νέοι Αγώνες», Θωμάς Σόρογκας, φιλόλογος, τ. σχολικός σύμβουλος Β/θμιας εκπ/σης, Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής κοινωνικής λαογραφίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και ο συγγραφέας. Ο Φίλιππας Παπανικολάου, αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο και συντονίζει την εκδήλωση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αφιέρωμα στους DOORS με το Γιώργο Γάκη

Ένα αφιέρωμα στους DOORS με το Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία.Ένα live αφιέρωμα σε μια δημοφιλέστατη προσωπικότητα και ένα πασίγνωστο συγκρότημα, τον Jim Morrison και τους Doors, με γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες από όλη την μουσική πορεία του συγκροτήματος, ενώ παράλληλα θα υπάρχει προβολή dvd και διήγηση της ιστορίας τους!Στην είσοδο του χώρου η Βασιλική Σιαταρά εκθέτει έργα ζωγραφικής της, πάντα με θέμα μεγάλες προσωπικότητες της ροκ σκηνής. Μετά το τέλος της συναυλίας, περίπου στις 10.30 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία του Oliver Stone, The Doors. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

"Βαριέμαι" από την Εξαύδα


Κάθε βράδυ, εκατομμύρια ξυπνητήρια κουρδίζονται σε μια συγκεκριμένη ώρα. Κάθε πρωί, εκατομμύρια ξυπνητήρια κουδουνίζουν στην ώρα που κουρδίστηκαν. Κάθε πρωί, εκατομμύρια ζευγάρια μάτια κοιτούν τα ξυπνητήρια με παράπονο, με θυμό, συχνά με απόγνωση. Τι θα γινόταν άραγε αν κάποιος αποφάσιζε να βάλει τέλος σε αυτό το μονότονο κοντσέρτο;Ο Νέστορας Βινιάλε είναι ένας μέσος εργαζόμενος, που αποφασίζει μια μέρα να κλείσει το ξυπνητήρι, γιατί βαριέται. Και η βαρεμάρα του δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι μια πράξη απελευθέρωσης ενάντια στη λογική του καταναγκασμού της εργασίας, στη λογική εκείνη που ξεζουμίζει τον άνθρωπό από καθετί ανθρώπινο και τον μετατρέπει σε γρανάζι μιας καλοκουρδισμένης ανελέητης μηχανής.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» στο Καμπέρειο


Μετά τις sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη η φαλακρή τραγουδίστρια βγάζει τα μπικουτί και έρχεται στα Γιάννενα για δυο παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη φιλοξενία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. 
 Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Καμπέρειο» με ώρα έναρξης 21:00’.
Διάρκεια 75’ - εισιτήρια: 10 € και φοιτητικό, ανέργων 8 €.Τηλέφωνο κρατήσεων 26510 25670. Συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική παράστασης: Δήμος Βρύζας
, Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης
Κοστούμια:Στέλλα Γκρεκιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης
Παίζουν: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου. 


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής,για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν το 1912-13


Με δύο εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους, μετέχει στον εορτασμό για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν το 1912-13.Ο Δήμος Δωδώνης, η Τοπική Κοινότητα και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τσεριτσάνων, διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις απόδοσεις τιμής στις "Άντρισσες Γυναίκες", τις γυναίκες που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στον αγώνα της απελευθέρωσης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Έκθεση ζωγραφικής του Ιδίδωρου Ανδρεάδη

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 έκθεση ζωγραφικής του Ισίδωρου Ανδρεάδη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. -1 μ.μ. και 6-9 μ.μ. καθημερινά.

Διαγωνισμός ποίησης από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου


Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Μεσόγειος: Από την αχλύ της προϊστορίας έως σήμερα» προκηρύσσει η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες, Έλληνες Ομογενείς, Έλληνες κάτοικοι αλλοδαπής, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές Λυκείου. Δε μπορούν να συμμετάσχουν όσοι μέχρι τώρα έχουν βραβευτεί και δεν παρήλθε τριετία από την τελευταία βράβευσή τους. Η συμμετοχή τους γίνεται με την υποβολή ενός δακτυλογραφημένου ποιήματος εις πενταπλούν και χωρίς ψευδώνυμο, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους 30 στοίχους. Η αποστολή των ποιημάτων πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου στη διεύθυνση: Κύριο Σπύρο Εργολάβο, Ταμία Ε.Λ.Σ.Η, Δ Γούναρη 3 - Τ.Κ. 45 444, Ιωάννινα.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι String Demons στα Γιάννενα

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ., στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», τους String Demons.Τα δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη, με τα δύο κλασικά τους όργανα, το βιολοντσέλο και το βιολί αντίστοιχα, να παίρνουν φωτιά σε κάθε τους παράσταση προκαλούν μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. Από το παραδοσιακό στο κλασσικό, από το heavy metal στο λαϊκό, από τους εκκλησιαστικούς ύμνους στο ρεμπέτικο στο rock και όπου φτάνει η μουσική.Το «δαιμόνιο» πρόγραμμά τους θα συμπληρώσουν κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο τους, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ταυτόχρονα Ελλάδα και εξωτερικό.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

«Μόλλυ Σουήνυ» από τη Θεατρική Συμπαιγνία


Tο θεατρικό έργο «Μόλλυ Σουήνυ» του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίελ παρουσιάζει το Ερασιτεχνικό Τμήμα της θεατρικής ομάδας «Θεατρική Συμπαιγνία»  την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Δημήτριος Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία.Η ηρωίδα Μόλλυ Σουήνυ  ζει ευτυχισμένη στην διαφορετικότητά της, πράγμα που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι γύρω της και προσπαθούν να την εντάξουν στη δική τους «φυσιολογική» ζωή.  

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τα «Αινίγματα του Βασιλιά» στις «Κυριακές με παραμύθια


Το παραστατικό πρόγραμμα "Κυριακές με παραμύθια", που ξεκίνησε την περυσινή θεατρική περίοδο, συνεχίζεται κι εφέτος στην 33η χρονιά της λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Μετά την πρώτη φετινή παρουσίαση που δόθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου,  γεμίζοντας κάθε θέση στο «Καμπέρειο», οι παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών θα συνεχισθούν όπως κάθε κυριακάτικο 15νθήμερο. Έτσι την ερχόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου έρχεται μια ακόμη συνεργασία της Μικρής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την Ανθή Θάνου, η οποία πριν ένα χρόνο μας πρόσφερε μια εξαιρετική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Φθορά 9-10-11/2 στα Ιωάννινα

Μετά την τελευταία παράσταση του φεστιβάλ «Χειμώνας με θέατρο, χορό, μουσική» το ερχόμενο Σάββατο με την μουσική παράσταση «Δανεικά παπούτσια» το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεργάζεται με την καλλιτεχνική ομάδα «Ρέον» για την παρουσίαση της παράστασης «Η φθορά» στην ηπειρωτική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα. Με γιαννιώτικη καταγωγή οι συντελεστές της (Δημήτρης Τσεκούρας κείμενο, Ορέστης Τάτσης σκηνοθεσία) έχουν ξανασυναντηθεί στο ηπειρώτικο θέατρο σε παλαιότερες παραγωγές και συνεργασίες, όπως και ο ηθοποιός Στάθης Κόκκορης που ερμηνεύει τον ρόλο του Ραφαήλ Εσθητού.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

"60 Ευτυχισμένες μέρες" στο Πολυθέαμα


Μια συρραφή κειμένων με κύριο άξονα το βιβλίο του Θ.Βαλτινού  “Στοιχεία για τη δεκαετία του '60”.  Περιλαμβάνει επιπλέον αποσπάσματα από το έργο του Σ.Μπέκετ  “ Ευτυχισμένες μέρες”, καθώς και μοιρολόγια για την ξενιτιά της Ηπείρου.Σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη, τους ρόλους ερμηνεύουν η Πόλυ Ανδρεάδη και ο Αχιλλέας Ράδης ενώ τη μουσική και τα βίντεο της παράστασης επιμελείται ο Γιώργος Ευθυμίου.

«Μαντζουράνα στο κατώφλι…» από τη Θε.Ο.Ρα


Τη λαϊκή επιθεώρηση του Γιώργου Αρμένη «Μαντζουράνα στο κατώφλι… γάιδαρος στο κεραμίδια» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.Η « Μαντζουράνα….», τραγικά επίκαιρη σήμερα, είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας θυμίζει με χιούμορ και τόλμη τη σύγχρονη Ελλάδα μέσα από ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που τη σημάδεψαν γιατί όπως ο ίδιος ο Γιώργος Αρμένης λέει «δεν πρέπει να λησμονούμε αυτά που μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν ακόμη». Τρεις νέοι από ένα χωριό της Ελλάδας με στόχο να κυνηγήσουν την τύχη τους είναι οι βασικοί ήρωες του έργου με τον καθένα να ακολουθεί διαφορετικό δρόμο… 

Στις 28 Φεβρουαρίου η παράσταση του Δον Κιχώτη

Η θεατρική παράσταση «Ο ευφάνταστος ευπατρίδης  ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέρδα, με την Παιδική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»,που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», αναβάλλεται για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Ώρες παραστάσεων 11.30 π.μ. και 5.30 μ.μ.Το Πνευματικό Κέντρο ζητά την κατανόηση των θεατών για την αλλαγή της ημερομηνίας πραγματοποίησης της παράστασης.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Το θεατρικό έργο του Γουίλλυ Ράσελ, "Σίρλεϋ Βάλενταϊν" την Παρασκευή 5/2 στον Πολυχώρο Δ. Χατζής


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Εταιρία Πολιτισμού ΤΕΧΝΟΠΙΑ παρουσιάζουν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 9 μ.μ., στον  Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το θεατρικό έργο Σίρλεϋ Βάλενταϊν γραμμένο από τον Βρετανό συγγραφέα Γουίλλυ Ράσελ.Τον ρόλο της  Σίρλεϋ Βάλενταϊν ερμηνεύει η  Φωτεινή Χατζάρα και η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.  Επιμέλεια φωτισμού και μουσικής: Άρης Χαραλαμπίδης. Επιμέλεια σκηνικών: Φλοριάνα Ηλιοπούλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Αύριο η βιβλιοπαρουσίαση του Βασίλη Δαλκαβούκη στα Ιωάννινα

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσιάζουν το βιβλίο του Βασίλη Δαλκαβούκη, Επίκουρου Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γράφοντας ανάμεσα. Εθνογραφικές δοκιμές με αφορμή το Ζαγόρι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη  3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ηλίας Σκουλίδας, Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας του ΤΕΙ Ηπείρου, Βαγγέλης Παπιγκιώτης, Μεταπτυχιακός απόφοιτος Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Σωτήρης Αργύρης, δημοσιογράφος της ΕΡΑ Ιωαννίνων.