Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παρουσιάζεται το "Το μεγάλο Μυστικό" του Χρήστου Ε. Ζώη στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτριος Χατζής»

Το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ και οι Εκδόσεις «Οσελότος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ» του Χρήστου Ε. Ζώη το Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημήτριος Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).
- Ομιλήτριες:
*Χριστίνα Παπαδημητρίου: Φιλόλογος - Διδάκτωρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
* Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου: Φιλόλογος - Διευθύντρια 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
- Αποσπάσματα διαβάζει:
* Βασίλης Σιάφης: Ηθοποιός
- Συντονίζει:
* Μίλτος Γήτας: Δημοσιογράφος - Ποιητής
Θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τη θεματολογία του βιβλίου.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση για το έργο της Μαρίας Καραγιάνη: "Στη σκιά της σιωπής"

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάνη, Στην σκιά της σιωπής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, Μαρία Στρατσάνη και η συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, Στέφανος Ντόβας. Αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός Βασίλης Σιάφης. Στο πιάνο συνοδεύει η Αλεξάνδρα Κορτσινόγλου.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Μανδυλαρά

Οι εκδόσεις Ηρόδοτος και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ., στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, συζήτηση με θέμα: «Οι Έλληνες της Διασποράς κατά τον 19ο αιώνα: κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές ανταλλαγές και σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στην Δύση και την Ανατολή» με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της ΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΥΛΑΡΑ, «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ. Οι πολλαπλές ταυτότητες των Ελλήνων της Διασποράς, Μασσαλία, 19ος αιώνας». Ομιλητές είναι η κα Ελπίδα Κ. Βόγλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ. Παναγιώτης Γ. Κιμουρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κ. Άρης Σαραφιανός, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η συγγραφέας Άννα Β. Μανδυλαρά, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Άννα Μαχαιρά, Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Βιβλιοπαρουσίαση του νέου έργου της Αθηνάς Βογιατζόγλου

Οι εκδόσεις Κίχλη, το Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο της Αθηνάς Βογιατζόγλου: "Ποίηση και πολεμική. Μια βιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα", από τις εκδόσεις "ΚΙΧΛΗ". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων Σταμάτης Μερσινιάς, η Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Παν/μίου Ιωαννίνων Γεωργία Λαδογιάννη, ο συγγραφέας και μεταφραστής Μιχάλης Μακρόπουλος και η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει η Επίκουρη Καθηγήτρια Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Παν/μίου Ιωαννίνων, Λήδα Παπαστεφανάκη.

Έκθεση αγιογραφίας του Κωνσταντίνου Κουντούρη

Ο Κωνσταντίνος Κουντούρης Ζωγράφος-Αγιογράφος εκθέτει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών τα έργα του βυζαντινής αγιογραφίας. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 7:00μμ. στην αίθουσα "Βασίλειος Πυρσινέλλας" με ελεύθερη είσοδο. Η διάρκεια της Έκθεσης είναι από τις 7 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου 2016 και οι ώρες επισκέψεων είναι: 10:00π.μ.-1:00μ.μ. και 6:00μ.μ.-9:00μ.μ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από το δημόσιο ΙΕΚ

Το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου και Κινηματογράφου του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου διοργανώνουν θεατρική εκδήλωση, την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο διοργανώνεται την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Το Γενικό Λύκειο Ανατολής θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο ποιητής, ο οποίος και θα συνομιλήσει με το κοινό. Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων με μελοποιημένα ποιήματά του. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας


Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, με αφορμή τον εορτασμό του 2016 ως έτους Αριστοτέλη και με πρόθεση την ενεργό και συνεχή αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του με την τοπική κοινωνία, διοργανώνει μια σειρά διαθεματικών δράσεων, οι οποίες επιχειρούν να φέρουν το ευρύ κοινό της πόλης σε επαφή με το μνημειώδες έργο του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, που επιχειρεί να ερμηνεύσει κάθε πλευρά της πραγματικότητας.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Το κουκλοθέατρο ενώνει δυο γενιές


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τις αφιερωματικές δράσεις του με τον δεύτερο κύκλο που περιλαμβάνει το θεματικό αφιέρωμα στις Παγκόσμιες ημέρες Θεάτρου και κουκλοθεάτρου. Το πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος ανήκει στο κουκλοθέατρο με μια σειρά δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 21 έως και το Σάββατο 26 Μαρτίου. Το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα κουκλοθεάτρου ακολουθεί το αντίστοιχο περυσινό που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και περιλαμβάνει παραστάσεις, δρώμενα, happenings και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Πρόκειται για έναν τριήμερο εορτασμό που έχει στόχο να αναδείξει την τέχνη του Κουκλοθέατρου, να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με τη φιλοξενία κουκλοθιάσων από όλη την Ελλάδα, και να συμβάλλει στο έργο των συνεργαζόμενων φορέων και στις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ημερίδα μνήμης για την γενοκτονία των Εβραίων

H Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 6 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», εκδήλωση με θέμα: "25 Μαρτίου 1944. Ημερίδα μνήμης και στοχασμού για την γενοκτονία των Εβραίων". Θα... μιλήσουν οι:Ρίκα Μπενβενίστε, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλης Σπέγγος, Συγγραφέας, Αναστασία Λουδάρου, Αρχαιολόγος, Ειδική Ερευνήτρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος,Διονύσης Δρόσος, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκος Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Στάθης Παπασταθόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. προβολή της ταινίας Το τραγούδι της ζωής σε σκηνοθεσία Αντώνη Λυκουρέση.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στη βιβλιοπαρουσίαση του έργου του Μιχάλη Παντούλα

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σημάδεψε τη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου του φιλολόγου-ερευνητή Μιχάλη Παντούλα: "Κοσμάς ο Αιτωλός. Τα εικονογραφικά (1779-1961)", στην αίθουσα "Βασίλειος Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών. Στην εκδήλωση δεν μπόρεσαν τελικά -λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων για τους πρόσφυγες- να παρευρεθούν ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Γιάννης Καραμπίνας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Εισηγητές ήταν ο Καθηγητής της θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, Μιχάλης Τρίτος, η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, Βαρβάρα Παπαδοπούλου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός, Βύρων Πολύδωρας.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο

Ένα αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο παρουσιάζουν από 18-20 Μαρτίου 2016 ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Θα προβληθούν οι ταινίες: Παρασκευή 18 Μαρτίου, 8.30 μ.μ, Φιλίπ ντε Σοβερόν, Θεέ μου τι σου κάναμε (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? 2014, 97΄).Σάββατο 19 Μαρτίου, 11.30 π.μ, Νικολά Βανιέ, Μπελ και Σεμπαστιάν, δυο αχώριστοι φίλοι (Belle et Sébastien, 2013, 104΄). Κυριακή 20 Μαρτίου, 8.30 μ.μ, Ερίκ Λαρτιγκό, Η οικογένεια Μπελιέ (La famille Bélier, 2014, 106΄). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση του νέου έργου του Χρίστου Θ. Λίγδα

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 και ώρα 8 μ.μ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο του Χρίστου Θ. Λίγδα "Έχει τρικυμία απόψε στο βυθό των ψυχών μας" (εκδόσεις Καμπύλη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Λέλα Ζήκου και η εκπαιδευτικός Ρένα Τριανταφύλλου, ενώ ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Νάκος.

Έκθεση ζωγραφικής του Χειρουλάς Χασανί

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από 21 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2016, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», έκθεση ζωγραφικής του Χειρουλάς Χασανί. Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι από τις 11 π.μ. έως τις 1 μ.μ. (πρωί) και από τις 6 έως τις 9 (απόγευμα).

Γιορτή πολυφωνίας στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών,με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής


Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1996 και πήρε το όνομά του από τη χώρα των Χαόνων, ηπειρωτικού φύλου της αρχαιότητας, που συνέπιπτε με το χώρο επιβίωσης της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας.Στην εικοσάχρονη διαδρομή της η «Χαονία» αφιερώθηκε πολύτροπα στην έρευνα, τη διάδοση και την προβολή του πολυφωνικού τραγουδιού. Μέλη της πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του Πολυφωνικού Καραβανιού, αποτελώντας τους κεραντζήδες στο μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς μεγαλώνει. Μέλη της διδάσκουν πολυφωνικό τραγούδι, μυώντας νέους ιχνηλάτες, στο Εργαστήρι Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειαννάκης» καθώς και στο Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Αφιέρωμα στο βασιλιά της Ροκ εν Ρολ, Elvis Presley

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. ένα αφιέρωμα, στον Elvis Presley με το Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». Ένα live αφιέρωμα στον βασιλιά του ροκ με γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες από όλη την μουσική πορεία του, ενώ παράλληλα θα υπάρχει προβολή dvd και διήγηση της ζωής του! Στην είσοδο του χώρου ο Κλέανδρος Ζυγούρης εκθέτει εικαστικές δημιουργίες του εμπνευσμένες όχι μόνο από τον Έλβις, αλλά και από μεγάλες προσωπικότητες της ροκ σκηνής. Μετά το τέλος της συναυλίας, περίπου στις 10.30 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία του Jailhouse Rock σε σκηνοθεσία Richard Thorpe (1957. Διάρκεια: 96΄). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"Γελώντας άγρια» στο Politheatro


Με την παράσταση «Γελώντας άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράγκ συνεχίζει το Politheatro τη συνεργασία του με το θέατρο Act της Πάτρας. Το έργο, που θα ανεβάσει ο θίασος της Πάτρας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, αφορά δύο σύγχρονους ανθρώπους σε μια μεγαλούπολη. Εκεί που συνωστίζονται τα πάθη, οι ψυχώσεις, οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και έτοιμων για όλα. Μια τυχαία συνάντηση κι ένα τυχαίο κωμικό συμβάν σε ένα σουπερμάρκετ, γίνεται η αφορμή και οι δύο να ξεγυμνωθούν και χωρίς οίκτο αρχίζουν να πετροβολούν ασταμάτητα με λέξεις την ψευτο-ηθική και τους ψευτο-θεσμούς της καλοβολεμένης κοινωνίας. 

Kουκλοθεατρική παράσταση "Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο" του Τζιάννι Ροντάρι

Το Politheatro σε συνεργασία με το εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κουκλοθεάτρου παρουσιάζουν την κουκλοθεατρική παράσταση ‘Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο’του Τζιάννι Ροντάρι. Τη διασκευή κειμένου επιμελείται η Γιάννα Νότη και η Εβίτα Αγγέλη,  τη μουσική, τα σκηνικά και τα κουστούμια η Εβίτα Αγγέλη. Θα δοθούν δύο παραστάσεις την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.00πμ και στις 18.00μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Κινηματογραφική μουσική Ιταλών δημιουργών στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής

Ένα αφιέρωμα στην μουσική που έγραψαν γνωστοί και αγαπημένοι Ιταλοί δημιουργοί για τον κινηματογράφο παρουσιάζει το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ., η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή. Την εκδήλωση διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Το πρόγραμμα παρουσιάζει η διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Μαρία Στρατσάνη. Θα ερμηνευτούν έργα των Νίνο Ρότα, Έννιο Μορρικόνε, Χένρυ Μαντσίνι, Νικόλα Πιοβάνι.

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» από γιαννιώτες ηθοποιούς και λογοτέχνες

Δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν τα Γιάννενα από την πανελλαδική εκδήλωση «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» τώρα που άρχισαν να τους υποδέχονται. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου. Γιαννιώτες ηθοποιοί θα διαβάσουν ποιήματα εκείνο το βράδυ στην Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών και όσοι λογοτέχνες επιθυμούν να ακουστούν ποιήματά τους μπορούν μέχρι και την Παρασκευή 18 Μαρτίου να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ioanninaprosfygia2016@gmail.com. Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δανάη Τζήμα, Όλγα Παππά, Βαγγελιώ Γιαννάκη, Γιολάντα Καπέρδα, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά, Θοδωρής Γκόγκος, Βασίλης Σιάφης, Παύλος Νάστος, Νίκος Σφαιρόπουλος, Βασίλης Κονταξής.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση του Σταύρου Ζουμπουλάκη

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις ΠΟΛΙΣ παρουσιάζουν την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη: "Υπό το φως του μυθιστορήματος". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μωυσής Ελισάφ, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, συγγραφέας, ο Διονύσης Καψάλης, Ποιητής, Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και ο συγγραφέας.

Το Πανεπιστήμιο και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου τιμούν τον λογοτέχνη Φρίξο Τζιόβα

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών τιμούν τον Ηπειρώτη λογοτέχνη Φρίξο Τζιόβα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Για την παρουσία και την προσφορά του Φρίξου Τζιόβα στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών θα μιλήσουν ο Απόστολος Μπενάτσης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος. Κείμενα διαβάζει η φιλόλογος Ελένη Σιωμοπούλου. Συντονίζει η Γεωργία Λαδογιάννη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Καψάλης και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ανδρέας Φωτόπουλος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" στο θέατρο Καμπέρειο


Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.Η παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου στη Σερβία και στις 20 Ιουλίου κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας!!!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μπάρμπαρα Κασσέν

Οι εκδόσεις Μελάνι και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής», το βιβλίο της Μπάρμπαρα Κασσέν: "Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ. Πότε λοιπόν είναι κανείς σπίτι του;" Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Στρατσάνη, δρ Φιλοσοφίας, Διευθύντρια Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Θανάσης Καράβατος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ-συγγραφέας, Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου, μεταφράστρια του έργου. Συντονίζει ο Γιώργος Χουλιάρας, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο συμπατριώτης μας ποιητής, Μιχάλης Γκανάς.


Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Παρουσιάζονται τα ευρήματα της Αρχαίας Αμβρακίας

Τα νεότερα ανασκαφικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών στην πόλη της Άρτας, θα παρουσιάσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε περιοδική έκθεση που οργανώνει για την Αρχαία Αμβρακία.Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και περιλαμβάνει αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά ένα ευρύ φάσμα, από τους αρχαϊκούς μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους.Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, στις 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30.

Έκθεση ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από σήμερα Δευτέρα 7 έως την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 έκθεση ζωγραφικής της Τίας Μπλάη με τίτλο: "Διάλογος". Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 11 π.μ.-1 μ.μ. και 6-9 μ.μ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ.