Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Σήμερα η εκδήλωση από τον Χορευτικό Όμιλο Χουλιαράδων


Ο Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων παρουσιάζει την μουσικοχορευτική του χωριού Χουλιαράδων αλλά και της ευρύτερης περιοχής Τζουμέρκων που την χαρακτηρίζουν τα αρχέγονα χορευτικά μοτίβα, ο παλιός τραγουδιστικός τρόπος, αλλά και η αφομοίωση νέων στοιχείων, ο αυθορμητισμός, η συλλογική έκφραση και ο αυτοσχεδιασμός, στοιχεία τα οποία είναι έκδηλα στις περιστάσεις του γλεντιού και αναδεικνύουν μια κοινότητα ανοιχτή στον ευρύτερο πανελλήνιο χώρο.Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έθιμο ¨καγκελάρι¨, τραγούδια της ευρύτερης περιοχής από ομάδες τραγουδιού, καθώς και χοροί από τη Δράμα και την Αλμωπία.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συναυλία για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ

Χαρακτήρα αλληλεγγύης και υποστήριξης στα παιδιά που δοκιμάζονται έχει η συναυλία που πραγματοποιείται, στις 20 Απριλίου 2016 με την διεθνή Ελληνίδα μέτζο-σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» στα Ιωάννινα, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν στο παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η Αλεξάνδρα Γκράβας, ευαισθητοποιημένη σε θέματα των παιδιών τραγουδά αφιλοκερδώς στη συναυλία που έχει τίτλο «Σταγόνες Πάθους» και διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Θα ερμηνεύσει τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων. Στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας. Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, στην Αίθουσα: «Β Πυρσινέλλας», με είσοδο 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο κατάστημα "ΙΡΙΣ" (Παπαδοπούλου 5) και στα βιβλιοπωλεία "Αναγνώστης" (Πυρσινέλλα 11), "Πρόκος" (Κ. Κατσαδήμα 7) και "Κουμπλομάτης" (Πυρσινέλλα 1).

Σήμερα ξεκινά η έκθεση ζωγραφικής της Ρέας Χαραλάμπους

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από τη Δευτέρα 18 έως το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 έκθεση ζωγραφικής της Ρέας Χαραλάμπους. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6-9 μ.μ. Η Ρέα Χαραλάμπους αποφοίτησε από την σχολή Κοινωνικών Λειτουργών Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης. Έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρεβέζης, στο πλαίσιο του 20ου Φεστιβάλ Πρέβεζας – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010 και το 2012 έκανε ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε παραστάσεις και συναυλίες. Έργα της υπάρχουν στην Πινακοθήκη του Δήμου Πρεβέζης.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα έρχεται στο Θέατρο Έκφραση


Το πάθος κι ο έρωτας έχουν μεγάλη δύναμη, η οποία όμως μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί και καταστροφική! Να οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόγνωση, την αρρώστια, ακόμη και στο έγκλημα… Χειρότερο όλων όμως είναι το ανεκπλήρωτο πάθος. Κι εκεί είναι που πρέπει κανείς να τολμήσει, γιατί η πραγματοποίηση του ονείρου είναι απλά μονόδρομος!Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις «εξερευνά» το κλασικό θεατρικό αριστούργημα «Ματωμένος Γάμος» του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το οποίο ανεβαίνει για οκτώ μόνο παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Έκφραση, στο νέο χώρο του, στο κέντρο της πόλης (Αραβαντινού 14). Η πρεμιέρα του «Γάμου» θα δοθεί την Παρασκευή, 15 Απριλίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν σε δύο τετραήμερα, 15 με 18 και 22 με 25 Απριλίου (Παρασκευή – Δευτέρα),  με ώρα έναρξης τις 9.15 μ.μ.

Έκθεση Φωτογραφίας υπό τον τίτλο: "Αφαίρεση"

«Αφαίρεση» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Σωτήρη Σιάπκα που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. από τις 17 έως και τις 28 Απριλίου 2016, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». Η Αφαίρεση προσπαθεί να συνδέσει το υγρό στοιχείο των δύο τόπων, της λίμνης Παμβώτιδας της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Πάργας μέσα από την συνύπαρξη του δημιουργού της στα δύο αυτά μέρη. Μέσα σε ένα σιωπηλό χειμωνιάτικο φόντο, το τοπίο ξεδιπλώνεται στο φωτογραφικό φακό, και, εξαιρούμενο απ’ το ανθρώπινο στοιχείο, μεταμορφώνεται κάτω από το φως του Χειμώνα αποκαλύπτοντας την εσωτερικότητα του.

2ο Σεμινάριο για τον Παραδοσιακό Χορό στην Ήπειρο

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τη Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, το 2ο βιωματικό σεμινάριο για τους χορούς στην Ήπειρο, με θέμα: «Χοροί της περιοχής Ζίτσας».Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Αθηνάς Βογιατζόγλου

Οι εκδόσεις Κίχλη, το Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσίασαν την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το βιβλίο της Αθηνάς Βογιατζόγλου, Ποίηση και πολεμική. Μια βιογραφία του Γιώργου Κοτζιούλα, εκδόσεις ΚΙΧΛΗ.Για το βιβλίο μίλησαν ο Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων Σταμάτης Μερσινιάς, η Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Παν/μίου Ιωαννίνων Γεωργία Λαδογιάννη, ο συγγραφέας και μεταφραστής Μιχάλης Μακρόπουλος και η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε η Επίκουρη Καθηγήτρια Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Παν/μίου Ιωαννίνων, Λήδα Παπαστεφανάκη

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Συνεχίζονται οι "Κυριακές στο πανί" με την προβολή της ταινίας "Ντίβα" του Ζαν-Ζακ Μπενέξ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των Κυριακών στο πανί, προβάλλει την ταινία του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, Ντίβα (Diva, Γαλλία, 1981, 117’). Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.