Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εκδήλωση του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, για την ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη

Έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, τον Μίκη Θεοδωράκη θα τιμήσουν οι μαθητές του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας. Η Εκδήλωση με τίτλο: «Η ποίηση στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών: "Βασίλειος Πυρσινέλλας". Θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του δήμου Ιωαννιτών. Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών.

Παραστάσεις της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου δήμου Ιωαννιτών

Η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την Κυριακή 5 Ιουνίου και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» ένα παιδικό μπαλέτο εμπνευσμένο από το κλασικό παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ». Το ταλέντο και η ζωντάνια των μικρών μαθητών συναντούν το κέφι και την δημιουργικότητα των δασκάλων σε μία μοναδική παράσταση σε χορογραφίες των δασκάλων της σχολής: Έλενας Ανδρεάδη, Τζίνας Βίκα, Ελεονώρας Ηλία και Λάουρας Τσιάτη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό μάθημα επί σκηνής. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 9 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Παράσταση της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το μπαλέτο του Αλεξάνδρου Γκλαζουνώφ, Raymonda και σύγχρονες χορογραφίες των δασκάλων της Σχολής. Τη διοργάνωση έχουν η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Η είσοδος για το κοινό, σε όλες τις παραστάσεις, είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Δωδώνης


Το πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση της "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων" υπέγραψε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδρυση της Αμφικτυονίας έχουν υπογράψει μέχρι περισσότεροι από εκατό δήμαρχοι ολόκληρης της χώρας.Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Αμφικτυονίας ξεκίνησε από τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη και είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση προ διμήνου για τους Δήμους της Νοτίου Ελλάδας.Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπρόσωπος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Philippe Leclerc, ο Πρέσβης της Κίνας στη χώρα μας Xiaoli Zou, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων συμμετέχει στην δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συμμετέχει στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με μια σειρά εκδηλώσεων: Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων:Πέμπτη 26.5.2016 και Παρασκευή 27.5.2016 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας το φυτολόγιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Α - Β τάξης Δημοτικού.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ρεσιτάλ σαξόφωνου στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Ιωαννιτών

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» Ρεσιτάλ Σαξοφώνου με τον Ελευθέριο Καραγιάννη στο σαξόφωνο και την Γεωργία Αναστάση στο πιάνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Ζ. Φ. Τέλεμαν, Α. Τομαζί, Ζ. Εμπέρ, Ντ. Κωνσταντινίδη και Α. Πιατσόλα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ο Μορφωτικός Εξωραιστικός Σύλλογος Μπάφρας «Η Αγία Παρασκευή» και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Σήμερα στα Γιάννενα η Βιβλιοπαρουσίαση για τις γερμανικές ανασκαφές του 1941 στην Μαγούλα Βισβίκη

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, η Κοσμητεία Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» το βιβλίο: "Οι γερμανικές ανασκαφές του 1941 στην Μαγούλα Βισβίκη στο Βελεστίνο (Visviki-Magula/Velestino. Die neolithischen Befunde und Funde)". Εκδόσεις: DR. RUDOLF HABELT GMBH, Βόννη 2015. Την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Harlad Hauptmann, ομότιμος καθηγητής προϊστορίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Έκθεση ζωγραφικής Χρήστου Βοντίτσου με τίτλο "Νεκρή φύση"

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Βοντίτσου με θέμα: Νεκρή φύση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 9- 21 Μαΐου 2016 στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6-9 μ.μ.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Για «Μπίζνες» στο «Καμπέρειο» Τετάρτη με Κυριακή

Η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κάνει «Μπίζνες» στο θέατρο «Καμπέρειο» κάθε βράδυ στις 9.15’. Πρόκειται για μια παράσταση που ετοιμάστηκε από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους των σεμιναρίων που υλοποίησε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τη φετινή θεατρική περίοδο και είναι κωμωδία που βασίζεται στο «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Θα παιχτεί από την Τετάρτη 4 έως την Κυριακή 8 Μαΐου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ερασιτεχνική σκηνή«Μπίζνες» κωμωδία βασισμένη στο «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Αποκαλυπτήρια προτομής Λόρδου Βύρωνα στην Ζίτσα

Προτομή με τη μορφή του Λόρδου Βύρωνα, θα κοσμεί τον αύλειο χώρο του κτιρίου του Δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Ζίτσας αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στο γνωστό φιλέλληνα ποιητή και επαναστάτη που υπήρξε λάτρης της περιοχής.Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν σε τελετή που συνδιοργανώνουν ο Δήμος, η τοπική κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας  αύριο Παρασκευή  στις 18:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας. Την προτομή φιλοτέχνησε  ο γλύπτης Νικόλαος Γεωργίου με δωρεά των Μιχάλη και Έβελυν Κατσουλίδη στην τοπική κοινότητα. Αναφορά στη ζωή και τη σχέση του Λόρδου Βύρωνα με τη Ζίτσα θα γίνει από τον Αναστάσιο Παπασταύρο.Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα από το Σύλλογο γυναικών της Ζίτσας.