Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσιάστηκε “Ο Κοσμηματοπώλης” του Κώστα Παύλου


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής", η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Παύλου με τίτλο “ο Κοσμηματοπώλης”, από τις εκδόσεις "Όστρια". Ένα πολλά υποσχόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα, με γρήγορη πλοκή και ποικίλες κοινωνικές προεκτάσεις, κοντά στα όρια του σύγχρονου μυθιστορήματος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και ποιητής Μίλτος Γήτας, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν οι φιλόλογοι Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου και Γεώργιος Κουλιανός, που συνέβαλαν με εύστοχα προσωπικά σχόλια και τονισμούς σημείων του βιβλίου, στο ξεδίπλωμα της πλοκής του με όμορφο τρόπο, στα αυτιά των ακροατών. Με τον ηθοποιό Τόλη Νότη να δίνει περισσότερη ζωντάνια στην εκδήλωση, διαβάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η Παράδοση θα συναντήσει το Αύριο μέσα από το πρίσμα του Ηπειρώτικου Λαούτου

Ο Χρήστος Ζώτος, ένας από τους κορυφαίους δασκάλους της παραδοσιακής μουσικής μας, μαζί με τον Βασίλη Κώστα, ο οποίος έρχεται από το Berklee College of Music των Η.Π.Α., θα ερμηνεύσουν δεξιοτεχνικά σολιστικά κομμάτια στο λαούτο. Η εκδήλωση, που διοργανώνουν η ΕΡΤ Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ ταυτόχρονα οι παριστάμενοι θα μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου.

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα την προσφυγιά

Έκθεση ζωγραφικής του Χερουλάς Χασανί με θέμα: "Προσφυγιά" διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο της αίθουσας "Δ. Χατζής", από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2016, με ώρες λειτουργίας: 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.