Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:Πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε δημοτική ενότητα


Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε δημοτική ενότητα και χωριό πλαισιώνει τα παραδοσιακά πανηγύρια του φετινού καλοκαιριού, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, δίνοντας την δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να περάσουν αυτές τις ημέρες ευχάριστα και χωρίς κόστος, με ποιοτικές εκδηλώσεις που έχουν ως επίκεντρο τον πολιτισμό και την φύση της περιοχής.Θεατρικές παραστάσεις, river parties, εκθέσεις και μουσικές εκδηλώσεις, μαζί με τα παραδοσιακά πανηγύρια αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν μια “όαση πολιτισμού”, που θα κορυφωθεί στα τέλη Αυγούστου με το καθιερωμένο πλέον Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Παπαγιάννη. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:


Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στους Χουλιαράδες, στις 9 το βράδυ θα ανέβει η Θεατρική Παράσταση «Μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» από τη Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών.
Το Σάββατο, 1η Αυγούστου, στην Πλατανούσα, στις 10 το πρωί, πραγματοποιείται εκδήλωση για τον ποιητή Γ. Κοτζιούλα, σε συνδιοργάνωση με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων. Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Προσηλιωτών, θα γίνει Βραδιά Κινηματογράφου, με προβολή ταινίας.
Την Κυριακή, 2 Αυγούστου και την Δευτέρα, 3 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση ''Greek Salad'' της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής «βορείως», στο Ελληνικό και το Καλέντζι, αντίστοιχα.
Την Τρίτη, 4 Αυγούστου, η θεατρική ομάδα Ζίτσας θα παρουσιάσει τα “Παντρολογήματα”,στα Πηγάδια, στις 9 το βράδυ.
Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση ''Greek Salad'' της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής «βορείως», στην Πλατανούσα και ακολουθεί την Πέμπτη, 6 Αυγούστου στο Μονολίθι μουσική συναυλία με την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου, στις 10 το βράδυ.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, διοργανώνεται στο Καλέντζι μουσική συναυλία με τους “Blood Ties” και το“Λαϊκό δίδυμο”, στις 10 το βράδυ.
Το Σάββατο, 8 Αυγούστου στο Πετροβούνι θα παρουσιαστεί η Θεατρική Παράσταση: ''Greek Salad'' από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως» στις 9 το βράδυ. Στο Προσήλιο θα πραγματοποιηθεί η παράσταση Καραγκιόζη «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου» από το θέατρο σκιών του πολιτιστικού συλλόγου Χουλιαράδων και στο Συρράκο θα λάβει χώρα Βραδιά Κινηματογράφου. Στην Γέφυρα Γκόγκου (Το Θεατράκι στο ποτάμι) ξεκινά την ίδια ημέρα, το διήμερο River Party με διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες.
Την Κυριακή, 9 Αυγούστου στους Ραφταναίους θα πραγματοποιηθεί η Μουσική συναυλία με το «Λαϊκό δίδυμο»και στο Φορτόσι θα παρουσιαστεί η Παράσταση αφήγησης με τίτλο «Κι αν ήταν …κι αν δεν ήταν….». Αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα - Μουσική: Αντώνης Καρασταμάτης
Η Δευτέρα 10 Αυγούστου, στα Πράμαντα είναι αφιερωμένη στο Σπήλαιο «Ανεμότρυπα». Στις 10:00 π.μ. θα γίνει σχετική ημερίδα και ξενάγηση, ενώ η ημέρα θα κλείσει με την Θεατρική Παράσταση ''Greek Salad'' από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως», στις 9 το βράδυ και στις 11 με Μουσική συναυλία από την Ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου.
Την Τρίτη, 11 Αυγούστου στο Ματσούκι θα παρουσιαστεί η Θεατρική Παράσταση: ''Greek Salad'' από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως» στις 9:00 μ.μ.
Την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στη Γέφυρα Πλάκας συνδιοργανώνεται με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας η εκδήλωση Ηπειρώτικες Όχθες, στις 12 το μεσημέρι. Στις 9 το βράδυ στο Παλαιοχώρι παρουσιάζεται η Θεατρική Παράσταση ''Greek Salad'' από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως».
Την Πέμπτη 13 Αυγούστου στους Καλαρρύτες το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων παρουσιάζει την Θεατρική Παράσταση «Ναπολεοντία», στις 9 το βράδυ, ενώ στο Συρράκο θα πραγματοποιηθεί ο γλωσσικός διαγωνισμός “Ελλήνων Λόγος” και στο Μιχαλίτσι μουσική συναυλία με το “Λαϊκό Δίδυμο”.
Την Παρασκευή 14 Αυγούστου στον Βαπτιστή θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με το «Λαϊκό δίδυμο».
Την Τετάρτη 19 Αυγούστου: Πλαίσια, στις 9 το βράδυ θα ανέβει η Θεατρική Παράσταση «Ναπολεοντία» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου στο Ελληνικό θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Κινηματογράφου, ενώ το επόμενο Σάββατο, 29 Αυγούστου συνδιοργανώνεται με το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου ''Το παιχνίδι του χαμένου Θησαυρού''.
Στις 20 Αυγούστου ξεκινά στο Ελληνικό, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» το Συμπόσιο Γλυπτικής, που θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου