Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Εργαστήρια Θεατρικής Αγωγής και Υποκριτικής Τέχνης από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων


Το θέατρο δεν είναι απλά η σκηνοθεσία ενός δεδομένου έργου και η απλή διεκπεραίωση ρόλων αλλά μια διαδικασία κοινωνική, παιδευτική, ψυχοθεραπευτική και έχει να κάνει με την πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου για παιχνίδι, για δράση! Εδώ λοιπόν, έρχεται το θέατρο και όλες οι δημιουργικές δραστηριότητες να φέρουν σε ισορροπία τον σύγχρονο άνθρωπο είτε είναι παιδί, έφηβος ή ενήλικας μέσα από την όμορφη τέχνη του Θεάτρου χωρίς ανταγωνισμούς, άσχημη κριτική, απόρριψη αλλά προβάλλοντας μια πιο θετική και δημιουργική ματιά του κόσμου και ανεβάζοντας τον δείχτη της θεατρικής παιδείας των Ιωαννίνων. 



Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ξεκινά τη λειτουργία Εργαστηρίων Θεατρικής Αγωγής και Υποκριτικής Τέχνης, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ενήλικες που ενδιαφέρονται για την θεατρική τέχνη.

Διδάσκουν έμπειροι εμψυχωτές- παιδαγωγοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, συγγραφείς , πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Τα εργαστήρια αποτελούνται από πέντε ξεχωριστούς και αυτόνομους κύκλους. Ο πρώτος κύκλος αφορά ένα τριετές θεατρικό εργαστήριο με υποχρεωτική παρακολούθηση τρεις φορές την εβδομάδα. Ο δεύτερος κύκλος αφορά εκείνους που θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με την δραματική τέχνη και θα διαρκεί 8 μήνες με μια συνάντηση την εβδομάδα. Ο τρίτος κύκλος απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και η διάρκειά του είναι ετήσια. Ο τέταρτος κύκλος αφορά την παιδαγωγική θεάτρου και την θεατρική έκφραση για παιδιά και εφήβους. 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών και εφήβους ηλικίας 12-15 και 16-18 ετών. Ο πέμπτος κύκλος αποτελείται από σεμινάρια-διαλέξεις, work shops-master classes, εκπαιδευτικές δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μαθήματα προετοιμασίας για δραματικές σχολές, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και της τέχνης της αφήγησης. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 9:00-14:00π.μ. : 26510 25670.    
                      
Έναρξη εγγραφών 1-9-2015.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καλεί ηθοποιούς, εμψυχωτές θεάτρου, σκηνοθέτες, θεατρολόγους για να διδάξουν στα εργαστήρια θεατρικής αγωγής και υποκριτικής τέχνης που ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία θα αποστέλλεται από 17/8/2015 έως 31/8/2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dipetiftheat@ioannina.gr.
Στην αίτηση θα αναφέρονται υποχρεωτικά τα ακόλουθα στοιχεία:
-Ονοματεπώνυμο αιτούντος
-Στοιχεία επικοινωνίας (email-τηλέφωνο)
-Εκπαίδευση-κατάρτιση-επαγγελματική και διδακτική εμπειρία
Τηλέφωνα επικοινωνίας – πληροφορίες 26510 25670.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου