Τρίτη 12 Απριλίου 2016

2ο Σεμινάριο για τον Παραδοσιακό Χορό στην Ήπειρο

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τη Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, το 2ο βιωματικό σεμινάριο για τους χορούς στην Ήπειρο, με θέμα: «Χοροί της περιοχής Ζίτσας».Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:



Α. Επίσκεψη σε μουσεία και χώρους που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. 
Β. Μικρή πεζοπορία και γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον όπου διαμορφώθηκε το κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο της περιοχής. 
Γ. Σεμινάριο παραδοσιακού χορού, στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, το οποίο θα περιλαμβάνει: 
1) θεωρία σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, 
2) διδασκαλία χορών, από τους χοροδιδασκάλους Ράπτη Βασίλη και Νούσια Νίκο, οι οποίοι έχουν κάνει έρευνα επί σειρά ετών σχετικά με τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς της περιοχής, 
3) παρουσίαση καθημερινής και επίσημης φορεσιάς από τη χοροδιδάσκαλο Ράρρα Σταυρούλα 
4) τραγούδι από τις κυρίες των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ζίτσας, της Κληματιάς και της Καρίτσας. 
5) γλέντι, με συμμετοχή των ντόπιων κατοίκων και ζωντανή ορχήστρα. 
Το σεμινάριο παραδοσιακού χορού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ζίτσας, είναι ανοιχτό σε χοροδιδασκάλους και χορευτές και η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.Επικοινωνία - Πληροφορίες: folkdance@cc.uoi.gr , facebook: Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ιωαννίνων και στα τηλέφωνα 26510 06441 & 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου