Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

«Λυρική Παμβώτιδα» από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου στις 25/8


Το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 19.30 θα γίνει η φετινή «Λυρική Παμβώτιδα», η εκδήλωση της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, στο Νησί. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και γίνεται με τη συνεργία του Δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου και της δημοτικής ενότητας Νήσου. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Σεράι.Φέτος, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Τάσο Παπασταύρο, πρώην δήμαρχο, αρχιτέκτονα και συγγραφέα.


Επίσης, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές-νικήτριες του φετινού διαγωνισμού ποίησης που είχε θέμα την ελευθερία : 1ο βραβείο Δασκολιά Σταματίνα, 2ο βραβείο Καραγιάννη Αθανασία, 3ο βραβείο Λιώρης Ιωάννης, 1ος έπαινος Ζιώγα Λυδία, 2ος έπαινος Χριστιά Βαρβάρα, 3ος έπαινος Στόφυλας Ηλίας. Οι βραβευθέντες θα αποδώσουν τα ποιήματά τους

Αργότερα, ο Γιώργος Νάκος, ηθοποιός και σκηνοθέτης θα παρουσιάζει το διήγημα «Βασιλική» από «Το νερό της βροχής» του Μ. Καραγάτση.

Την Επιτροπή Διαγωνισμού Ποίησης απαρτίζουν οι Παναγιώτης Τσαμάτος , καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της ΕΛΣΗ, Λαμπρινή Λιάτσου , ποιήτρια, σχολική σύμβουλος MSc στη δημιουργική γραφή και Μίλτος Γήτας δημοσιογράφος και ποιητής.

Οι δωροθέτες είναι το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί, ο Θόδωρος Παπαγιάννης, γλύπτης και ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση των βιβλίων του Τάσου Παπασταύρου.

1 σχόλιο: