Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Ένα σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο-εκθεσιακό κέντρο, απέκτησε η Δημοτική Ενότητα Ανατολής


Ένα σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο – εκθεσιακό κέντρο απέκτησε πλέον η Δημοτική Ενότητα Ανατολής. Το έργο που αφορούσε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο χώρο του παλιού Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, ολοκληρώθηκε, παραλήφθηκε επισήμως από το Δήμο Ιωαννιτών και τίθεται σε λειτουργία.Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση της αίθουσας κοινού, της σκηνής καθώς και των βοηθητικών χώρων (φουαγέ, WC, καμαρίνια κ.λ.π.), όπως επίσης και την κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ, ώστε να μετατραπεί το παλιό Πνευματικό Κέντρο σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο, που μπορεί πλέον να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες μιας πολυπληθούς Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ιωαννιτών.


Το έργο ήταν προϋπολογισμού μελέτης 350.000 ευρώ (ποσό σύμβασης μετά τις εκπτώσεις της δημοπρασίας 224.456 ευρώ) και χρηματοδοτήθηκε από την Πράξη «ICE AGE» του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδας-Ιταλίας.Όπως προαναφέραμε, έγινε πλήρης αναμόρφωση του κτιρίου. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- περιελάμβαναν και:
- ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με την αλλαγή κουφωμάτων, την τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης/ψύξης, την τοποθέτηση εσωτερικών θυρών και διαχωριστικών, 
- κατασκευή σκηνής και αυλαίας, εργασίες αναβάθμισης βοηθητικών χώρων, φουαγέ, καμαρινιών, WC
- τοποθέτηση νέων καθισμάτων και νέου δαπέδου, καθώς και την επένδυση της οροφής και των τοίχων
- τοποθέτηση νέου φωτισμού και τοποθέτηση ολοκληρωμένου ηχητικού συστήματος
- τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης και νέου συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης
-κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου