Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

«Οι Πανηλίθιοι» σε νέο κύκλο παραστάσεων


Με νέο κύκλο παραστάσεων συνεχίζουν «Οι Πανηλίθιοι» του Στούπι ντε Στούπι, από τη Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι Αθεράπευτοι». Ένας απίστευτος κωμικός μύθος, βασισμένος στο κλασικό θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον «οι Ηλίθιοι», θα ανεβαίνει στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα για όλο τον Ιανουάριο κάθε Σάββατο (9, 16, 23 και 30) στις 9.30 το βράδυ για τους μεγάλους και κάθε Κυριακή (10, 17, 24 και 31) στις 11.30 το πρωί για τους μικρούς, με είσοδο 7 ευρώ ή 5 ευρώ (μειωμένο) και ο συνοδός παιδιών δωρεάν.

Η ιδέα της διασκευής είναι του Δημήτρη Παππά, που έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Αγγελική Κουτσοθανάση, τις χορογραφίες η Μαρίνα Ζαφείρη, ενώ η εκπληκτική μουσική του έργου είναι του Quartetto Colori.

Στην εκδοχή για μεγάλους, τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργος Καφαδάρης με τη Φωτεινή Ευαγγέλου, ενώ στην εκδοχή για μικρούς, ο Λευτέρης Βανούσης με τη Χριστίνα Δάλλα, αντίστοιχα. Στους υπόλοιπους ρόλους οι Βλάσης Κοζώρης, Ανδρέας Φιλίππου, Κατερίνα Παπλιάκου, Μαρία Μπέλλου, Έλλη Χατζηλίδου, Λένα Ζαβερδινού, Εύα Χριστοδουλάκη, Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης, Χρήστος Τσολίγκας, Αγγελική Κουτσοθανάση και ο Δημήτρης Παππάς.

Η υπόθεση μεταφέρεται από το Κουλιέντσικοφ της Ουκρανίας, όπως είναι στο πρωτότυπο, σ’ ένα φανταστικό χωριό του Ιταλο-ευρωπαϊκού νότου, με σκοπό να δώσει μια πιο …σύγχρονη διάσταση στους προβληματισμούς του συγγραφέα… Προβληματισμούς ανάλογους με αυτά που λέει ο δάσκαλος στην αγαπημένη του Σοφία: «Η ηλιθιότητα του Στούπι ντε Στούπι, όπως και κάθε τέτοιου είδους ηλιθιότητα, οφείλεται στην ενοχή και στο φόβο, που δημιουργούν στον απλό κόσμο οι τύραννοι». Τελικά, ο έρωτας του δάσκαλου για τη Σοφία θα υπερνικήσει την …κατάρα; Κι αν η κατάρα νικηθεί, τι επακολουθεί μετά;

Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης θέσεων: 6981981067 και 6981981058.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου