Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

«Ματωμένη Αμερική» στις προβολές της Εξαύδα


Το καλλιτεχνικό σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα τους κοινωνικούς αγώνες. Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου είναι η «Ματωμένη Αμερική» του John Sayles (1987).Το Matewan είναι μια πόλη ανθρακωρύχων, των οποίων η ζωή ελέγχεται από την πανίσχυρη εταιρεία Stone Mountain Coal.


Όταν η εταιρεία φέρνει μετανάστες και μειονότητες να δουλέψουν ως φτηνότερα εργατικά χέρια, ο ηγέτης του συνδικάτου Joe Kenehan «χτενίζει» την πόλη για να οργανώσει τους ανθρακωρύχους σε απεργία. Καθώς η κρίση μεγαλώνει, δύο μισθοφόροι της εταιρείας διώχνουν τους απεργούς και τις οικογένειές τους από τα σπίτια τους και η κατάσταση οδηγείται στην τελική ένοπλη αναμέτρηση στον κεντρικό δρόμο της πόλης... Πρόκειται για μια ταινία, που απεικονίζει τόσο τους όρους υπό τους οποίους οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι εργάστηκαν, όσο και τους κοινωνικούς όρους που υπήρχαν στην Αμερική τη δεκαετία του '20.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:
- 31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου: «Τα πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη (1985)
- 7 & 8 Φεβρουαρίου: «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» του Elio Petri (1971)
- 14 & 15 Φεβρουαρίου: «Το αλάτι της γης» του Herbert Biberman (1954)
Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 20.15 στο χώρο την «Εξαύδα» στην οδό Κουντουριώτη 31. Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6945377240 ή στείλτε e-mail στο exavda.group@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου