Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ξεκινάει σήμερα το 7ο συμπόσιο γλυπτικής, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»

Το 7ο συμπόσιο γλυπτικής θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής: Θεόδωρος Παπαγιάννης, Σπύρος Λισγάρας, Ιορδάνης Ποιμενίδης, Μιχάλης Κωστάκης, Αντώνης Τριανταφύλλου, Fattos Shulli, βοηθός: Εβίτα Θεοχάρη. Ο κάθε επισκέπτης του Μουσείου μπορεί να παρακολουθήσει το συμπόσιο και να συζητήσει με τους γλύπτες. Στo πλαίσιο του 7ου συμποσίου θα γίνουν οι ακόλουθες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις:


- Παρασκευή 19 Αυγούστου, ώρα 8:30μ.μ.Παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Θοδ. Δεύτου, «Ηπειρώτικος γάμος», από την Τζουμερκιώτισσα εκπαιδευτικό κα Αλέκα Στεργίου.Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Ελληνικού με την κομπανία του συμπατριώτη τραγουδιστή κ. Γιώργου Πατσιούρα.Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
- Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 8:30μ.μ. Ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας θα παρουσιάσει το έργο «Αποκάλυψη του Ιωάννη», ένα πολυθέαμα με λόγο, εικόνα και ήχο.
- Κυριακή 21 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ. Προβολή δύο βίντεο του Νίκου Παπακώστα: .Τα μνημεία της Άρτας και η Ηπειρωτική πεντατονία με το πολυφωνικό της Ηπείρου και το συγκρότημα Λαλητάδες
- Τετάρτη 24 Αυγούστου,ώρα 8:30 μ.μ.
Διάλεξη με θέμα «Οι θησαυροί του νέου μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών», με ομιλητή τον αρχιτέκτονα και ιστορικό της τέχνης κ. Κώστα Ν. Καζαμιάκη.
Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»,της Αδελφότητας συγχωριανών Ελληνικού της Αθήνας «Η Τσούκα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου