Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Μια όμορφη θεατρική βραδιά από τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας


Μια όμορφη θεατρική βραδιά λουσμένη από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού χάρισαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας την Τετάρτη( σε όσους ανηφόρισαν στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο λόφο "Καστρί".Οι μαθητές παρουσίασαν την τραγωδία του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ» στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με στόχο την ανάδειξη και προβολή του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.


Η σκηνική παρουσία των παιδιών καθήλωσε τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον. Να σημειωθεί ότι η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας με τη συγκεκριμένη παράσταση συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αρχαία Μεσσήνη και είχε αποσπάσει τιμητική διάκριση.Στους χαιρετισμούς τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας Στέφανος Μιχάλης, η Δ/ντρια του Γυμνασίου – Λυκείου Δήμητρα Σταύρου και η καθηγήτρια Χρυσούλα Γεωργοπούλου που είχε και την επιμέλεια της παράστασης συνεχάρησαν, τους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το χρόνο που διέθεσαν ώστε να παρουσιάσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΝΟΜΗ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τους ρόλους της παράστασης ερμήνευσαν οι μαθητές: Παναγιώτα Πέτρου-Ελένη, Μίλτος Ζυγούρης-Τεύκρος, Γιάννης Κώτσιας-Μενέλαος, Βασίλης Πέτρου-Φύλακας, Ηλίας Μανούσης-Έλληνας αγγελιοφόρος, Σόνια Κοντογιάννη-Θεονόη, Φίλιππος Μαρμούτας-Θεοκλύμενος, Βασίλης Μάτσακας-Αιγύπτιος αγγελιοφόρος, Μιχάλης Χρυσοχόος-Υπηρέτης, Αλίκη Ζορμπαλά & Βασιλεία Λιάκου-Διόσκουροι, Δανάη Τσούμπρη, Αλίκη Ζορμπαλά, Φρόσω Γκότση, Όλγα Λιάκου, Αλεξάνδρα Μπότσιου, Βασιλεία Λιάκου, Αρτεμισία Κίτσιου, Λεντίνα Γκρόμπασι, Ελένη Κωνσταντάκου-Χορός, Βασιλική Μαυροσκούφη-Υποβολέας/Τεχνική επιμέλεια. Υπεύθυνος μουσικής ο Γιάννης Ντότης, ενώ τη μουσική διδασκαλία είχε ο Σπύρης Γκέργκη που συνόδευε επί σκηνής το χορό με το βιολί του μαζί με τον Χρήστο Τσανέλη στο ντέφι. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Ελένη Μίχου και τα κοστούμια η Μαρίνα Τσιούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου